torsdag den 13. september 2012

B.P.R.D. Hollow Earth and Other Stories

Bureau for Paranormal Research and Defense; det hedder det sted hvor Hellboy er ansat. Udover serien Hellboy, som vi forhåbentlig snart skal kigge nærmere på, kan man faktisk også få lov at læse om bureauets andre ansatte og deres eventyr.
Dette bind samler et par små historier, vigtigst af dem er historien "Hollow Earth".
Fosiden til Mike Mignolas B.P.R.D. udgivet på Dark Horse
I denne historie følger vi Abe og Rogers forsøg på at redde Liz fra en eller anden overmenneskelig (og vist nok underjordisk) badguy som vil udsuge hendes (liz') kræfter og bruge dem...til noget ondt. Historien krydres så af to væsentlige baggrundsfortællinger; for det første at Hellboy, pga. noget fra en tidligere historie, har valgt at stoppe i bureauet - for det andet får vi historien om hvordan Johann Kraus bliver ansat. Faktisk er det Johanns første eventyr vi her er vidne til. Krauss husker nogen måske fra filmen om Hellboy. Han er en overraskende fed figur.
Her ser vi hvordan Abe får forklaret Krauss' rtagiske historie. Noget med en eksplosion af knapt så fysiske dimensioner...i hvert fald er Johann nu uden egentlig krop, og er mest bare noget luft i en rustning. På den fede måde. En fin detalje er, at grunden "kropsbeholderens" mangel på ører, må han tape sine briller fast...brillerne er dog nok mest til for at skjule manglen på øjne...
I sidste ende går det alt sammen som det skal- Liz bliver reddet, og både hende selv og Abe dropper deres planer om at følge Hellboy væk fra bureauet. Eventyrene kan fortsætte!
Det er bestemt ikke det fedeste jeg har læst af Mignola, hvilket bl.a. kan have noget at gøre med den forkærlighed jeg (og maaange andre) har for Mignolas egen streg - og da han ikke selv har tegnet disse serier, har de altså ikke helt samme gennemslagskraft som de kunne have haft. De er ellers ikke ringe tegnet - bestemt ikke. Og jeg elsker personligt denne okkulte verden af alskens paranormale og pseudoreligiøse væsener. mums!
Kort sagt kan det siges at Hollow Earth og de andre små historier blot er flere af samme skuffe, og de øhh.. skuffer ikke, men imponere bestemt heller ikke. Elsker man Hellboy, vil man også holde af de her. Men man vil naturligvis savne Hellboys brovtende kommentarer!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar