søndag den 21. april 2013

Verdens bedste tegneserie? (plus Liege-Bastogne-Liege)

Ja, okay, måske erklærer man bare ofte noget for "verdens bedste!" lige dér hvor man oplever det...men i hvert fald er jeg lige pt. igang med at genlæse alt det jeg har af Radiserne. Og min konklusion er: det er megetmeget verdens bedste tegneserie! Radiserne er simpelthen så sjovt og intelligent på et niveau højere end alle andre sjove og intelligente serier. Og den bliver bare ved og ved med at overraske mig. Og det er altså en serie der startede i 1950!

Især er det fascinerende at se hvor god og gennemført den bare var med det samme. Bum. Normalt vil man, når man genlæser en serie strengt kronologisk, ret hurtigt lægge mærke til hvordan tegneren lissom prøver ting af...og lykkes med noget, men fejler med andet. Men nej, her bliver nyere figurer smidt direkte ind i serien og fungerer med det samme. Også de gange hvor vi kun får snuset ganske kort til en figur, ja så kan de pludselig dukke op lang tid senere og så faktisk bygge direkte videre på den første gang de var der. Rikke Rask er et godt eksempel på dette. Hun går fra bifigur til ret væsentlig hovedperson senere i serien, men helt fra første stribe er hendes personlighed og reaktionsmønster totalt skarpt! Det samme gælder karakterer der nærmest bare popper frem en gang hvert andet år. Franklin eksempelvis. Eller Nina, der dog senere spiller lidt større rolle trods alt.

Og bla. bla.Og så blev det jo også dagen hvor Daniel Martin vandt et ret spændende Liege-Bastogne-Liege foran Rodriguez og Valverde. Fedt med en irer som vinder, og man burde nok have set løbet på Eurosport-Birtish hvor selveste Sean Kelly (der som eneste irer har vundet dette løb før...to gange) er medkommentator. Omvendt er det jo altid skønt at grine ad Rolf og Ritter. Både fordi de partout snakker upassende meget om danskerne i løbet...omend de maksimalt "er i billedet"...men især fordi det efter doping "skandalen" er blevet lidt morsomt at høre Rolf Sørensen blærer sig med sine sejre. hehe
Nå ja, så ramte jeg da også en smule bedre end mine med-nørder i vores forudsigelser, så det er jo også rart.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar