mandag den 15. april 2013

...lidt forskelligt om cykler og kultur og Aarhus

For det første var igår Søndag jo dagen hvor SaxoBank gik hen og vandt et af de store løb. Det lykkedes nemlig Roman Kreuziger at komme først over stregen i Amstel Gold. Yeah. Slutningen var temmelig nervepirrende. Mest fordi Gilbert begyndte at jagte for alvor lige til allersidst. På Cauberg. Og hold da kæft hvor kørte han hurtigt op ad den bakke. Hvis bare jeg kunne sådan noget hjemme på Langelandsgade. Puha.

Men egentlig ville jeg sige noget mere jordnært om cykler. Nemlig cykler i Aarhus!
For tiden er der placeret nogle fine plancher foran Rådhusparken i Aarhus. De fortæller om projektet om at gøre byen til en rigtig cykelby, og om det mere landsdækkende projekt med de såkaldte supercykelstier...hvilket er et awesome begreb! Det er alt sammen vildt spændende, og det lover i og for sig godt for byens fremtid, især for os økohippier der vitterligt ikke bryder sig om biler. Og sat sammen med den kommende Let-bane, åbningen af Åen, havneprojektet, bygningen af et nyt kulturhus og naturligvis hele Kulturby 2017 konkurrencen, ja så kan man virkelig fornemme at der sker noget i vores søde lille provinsby. Selv heroppe på boulevarden sker der spændende ting og sager - nærmere bestemt den snarlige konstruktion af en helt ny Skt. Anna Gade Skole.

Men for fanden...jeg er pissenervøs...nogle gange skeptisk.
For jeg har virkelig virkelig svært ved at turde tro på at det hele kommer til at lykkes. Det vil nemlig komme til at kræve at en masse andre ting også forandres på den helt helt rigtige måde. Især kræver udviklingen at folk, især pendlerne, begynder at stille bilen. Selve det faktum at der bliver bedre cykelstier og flere fut-toge er IKKE bæredygtigt og smart...det er det først når der er færre biler i byen, når pendlerne faktisk stiller bilen i Lisbjerg og tager let-banen eller cyklen ind til byen, når butikker og cafeer overkommer økonomisk krise og køber sig ind på de nye havneområder osv.

Men men men! Sker alt dette, ja så kan vi til gengæld se frem til en lysere, bedre og endda mere bæredygtig fremtid for Aarhus. De fleste dage bider jeg negle over disse udsigter, men en smuk forårsdag som i dag er det svært ikke at skimte håbet og finde bare en smule tro på det hele.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar