søndag den 20. januar 2013

Gaming i vinterferien


Så blev det 2013 og min vinterpause fra bloggen er ovre. Jeg har fået skrevet et ganske underholdende 20-siders opgave om fortællinger i kalkmalerier – sammenlignet lidt med tegneserier naturligvis – men her i januar har jeg haft et helt andet projekt. Et projekt der foregår foran min dejlige xbox. Yeah.
Jeg er ikke en særlig nørdet gamer, og jeg har kun haft en konsol i knap 2 år, men jeg synes virkelig der er meget spændende at tage fat i. Det vælter mig fabelagtige spil på markedet, og det virker som branchen sprudler mere end eksempelvis film-branchen...i hvert fald når man ser på de store navne - ”Hollywood” begge steder.
Desværre har jeg en kedelig tendens til bare at spille Fifa 11 – fordi jeg vitterligt synes det er det mest awesome spil ever! Men jeg føler at jeg bør udnytte muligheden for virkelig at få nogle nye spændende oplevelser i stedet for ”bare” at spille. Derfor har jeg ”arbejdet hårdt” på at undersøge en skrækkelig masse spil som jeg har hørt godt om eller som har set bare en smule spændende ud. Demoer er blevet downloadet i hobetal, og jeg har nu fremstillet en vældig imponerende liste med titler og mine kommentarer (jeg ELSKER lister!).
Den skal jeg ikke kede offentligheden med...men jeg kan nævne højdepunkterne her. Og desuden kommer jeg nok til at gå lidt mere i dybden med nogle af spillene senere – også sådan mere analytisk. Det er nemlig skidespændende!
Limbo
I 2013 skal jeg gerne nå at gennemspille 5 spil jeg ikke har spillet før – sådan lyder udfordringen, og så skal spillene jo bare udvælges. Der kommer sikkert flere glimrende spil i løbet af året, men den dag kommer ikke foreløbig at jeg punger 550 kroner ud for et fucking spil. Så up to date har jeg ikke behov for at være!
Jeg havde allerede inden mine undersøgelser besluttet spil nummer 1. Limbo. Et banebrydende puzzle som i øvrigt er dansk produceret. Det udmærker sig ved for det meste at have en perfekt balanceret sværhedsgrad, et design der er helt vildt flot samt en lydside der er åndssvagt gennemført. Og så hænger det hele bare skidegodt sammen. Shit det er svært at slippe. Alle bør prøve kræfter med Limbo!

The Secret of Monkey Island
Spil nummer 2. The Secret of Monkey Island. New edition. Et efterhånden utrolig gammel point and click adventure spil som jeg simpelthen bare aldrig har fået spillet. Og det går jo ikke. Der var egentlig ikke nogen diskussion, og jeg glæder mig til sørøvere, eventyr og en skøn humor. Og så har jeg et lille håb om at lokke min kæreste (som er anti-gamer) med på vognen via dette spil. Gnæg gnæg.

Ilomilo
En puzzle mere, fordi det er overskueligt og ofte her der eksperimenteres, og spil nummer 3 blev det ultra-nuttede Ilomilo. 2 nuttede figurer der er forelsket i hinanden skal i hver bane blot finde frem til hinanden gennem fantasifulde 3-dimensionelle labyrinter. Der er ingen farer, ingen vold, kun farver, musik og glæde – og så frustrationer fra spillerens side til tider. Det surrealistiske og nuttede univers var i sig selv nok til at kapre mig.

Warp
De sidste to står stadig en smule til overvejelse. Spil nummer 4 bliver enten det temmelig anderledes action-puzzle spil Warp, eller også falder valget på det meget interessante rollespil-med-fortællerstemme Bastion. Spil nummer 5 bliver, som det eneste af spillene, et decideret stort spil. 

Bastion
Hvor de fire andre er xbox live-arcade spil med lave priser og fra mindre producenter, står valget til sidst mellem Fable III og L.A. Noire. Begge spil har jeg spillet halvejs igennem, og begge spil skal jeg jelt klart eje engang. Hvilket der bliver i år, ved jeg ikke endnu. Det første har humor og charme, mens det andet har en anderledes tilgang til de meget action prægede sandbox spil.

L. A. Noire
Som i kan se, har jeg gjort mig mange overvejelser, og der kommer sikkert også i sidste ende nogle kloge analytiske tanker ud af det. Yeah. Men først og fremmest er der i disse ovenstående syv spil mange timers fantastiske fortællinger og fede udfordringer. Hvis i er endnu mere bagud end mig, og ikke kender nogle af spillene – så se at komme i gang!  
Fable III

2 kommentarer:

  1. Limbo er genialt. Monkey Island er genialt. Ilomilo er sværere end man lige tror, når man først kommer et stykke ind i det. Bastion er genialt. Fable er et fedt koncept, men der var simpelthen for mange fejl i 2'eren til at jeg ville turde investere ret mange penge i en 3'er. Og så var crafting-systemet jo helt godnat :) Ellers ikke nogle dårlige valg!

    SvarSlet
  2. Jeg takker ydmygst for din aproval! Jeg hader når puzzles er svære, men jeg er simpelthen bare NØDT til at se præcis hvor svært ilomilo bliver. hehe

    SvarSlet